Darten

“One hundred and eighty!” Het Kermis Dart Toernooi wordt op de dinsdagavond van de kermis gehouden. Deze echte café-happening staat olv Hans Marijnissen en vindt plaats in ’t Karrewiel.  

Voor de komende editie kun je je aanmelden bij kastelein John Klaassen van ’t Karrewiel t/m de avond zelf.

Rikken

Wie wordt de winnaar dit jaar van het Kermis Rik Toernooi en gaat er, naast de felbegeerde beker, met de hoofdprijs vandoor? Er zijn mooie kermisprijzen te winnen! 
Mocht je nou denken ‘kwil wel, maar kennie rikken’, de spelregels kun je hier vinden. 

Pokeren

Blinds, Flops, Showdowns…. Wie wordt de Bavelse Fatima Moreira de Melo m/v? Schrijf je nu in voor het Kermis Pokertoernooi! Er zijn mooie kermisprijzen te winnen! Schrijf je snel in bij Jasper Räkers en Thijs van der Vorm via pokerenbavel@gmail.com

Leuk als je erbij bent op dinsdag 28 september in Korenmolen de Hoop!

Deelname is gratis.

Telefoonboek biljarten

Men neme: keuen, krijtjes, banden, euromuntjes, bier, een bok en een telefoonboek en je hebt Telefoonboekbiljarten!
Het spel wordt op allerlei manieren bemoeilijkt door het feit dat men een telefoonboek, dat in het midden van het biljart wordt geplaatst, op geen enkele manier mag raken. Onderdeel van het spel zijn munten die op het telefoonboek worden gelegd waardoor het spel extra wordt bemoeilijkt als deze er af vallen als er toch ballen tegenaan worden gestoten en de speelbal van richting verandert. Een spel met veel aspecten dus. De winnaar van het spel is degene die als laatste overblijft en vaak wordt afgesproken dat de winnaar de overige spelers een rondje bier schenkt. Aanmelden bij kastelein John Klaassen. 


Kermismiddag voor ouderen

Sinds 2003 wordt er op de Kermis-dinsdagmiddag voor de Bavelse ouderen (doelgroep van 55 tot 95 jaar) in Cultureel Centrum ’t Klooster op het Jack van Gilsplein een Kermisactiviteit georganiseerd. Het wordt weer een echt feestje voor de senioren uit het dorp en Toos Vermulst en haar team van vrijwilligers zorgen er voor dat zij deze middag niets tekort komen. De gasten worden om 13.30 uur ontvangen met een kopje koffie of thee met iets lekkers. Tussendoor zal er een bingo worden gespeeld en bij goed weer wordt omstreeks 15.00 uur een bezoek gebracht aan de kermis. De festiviteiten duren tot 16.30 uur en belangstellenden kunnen zich op de bekende manier aanmelden in ’t Klooster of bij Toos Vermulst.

 


Kermisknutselen

Ontwerp en maak je eigen kermisattractie en win een prijs!

Onder leiding van Atelier Da Silva en het Kermiscomité komen knutselen bij de Huif.
De mooiste, de gekste, gevaarlijkste kermisattractie wint een prijs!
Om 15.00 uur is de prijsuitreiking op het kermisterrein.
Deelname is gratis.


Kermisdauwtrappen st. Caecilia

Het dauwtrappen met Harmonie St. Caecilia in Bavel is een traditie die al vele jaren onafgebroken bestaat. Dit jaar kon dit evenement, dat altijd plaatsvindt op Hemelvaartsdag, geen doorgang vinden vanwege de corona beperkingen.
Toch gaat Harmonie St. Caecilia ook dit jaar dauwtrappen maar dan op Kermiszondag.

 

Kermisvoetbal KPJ

Al 28 jaar een traditie tijdens de kermisonderling partijtje toernooi-voetbal bij vv Bavel tussen KPJ- en KPJ (Super)-Plus. In de rust zijn er de traditionele oliebollen en ’s avonds uiteraard “de derde helft”  in de kantine van vv Bavel.