2014201520172018Telefoonboekbiljarten

Telefoonboekbiljarten

Telefoonboekbiljarten

 

Maandag 25 september om 20.00u Cafe Zaal ‘t Karrewiel.

Elke speler zet 5 munten in, dit mogen eurocenten, 5 eurocent of (maar dan is het wel erg extreem) euro’s of meer. In het midden van het biljart wordt een telefoonboek geplaatst, welke tijdens het gehele spel niet meer aangeraakt mag worden.

Op het boven- en beneden acquit worden de gele (of witte) en rode bal geplaatst. Iedereen speelt met de gele of witte bal en probeert, rechtstreeks of via 1 of meerdere banden, de rode bal te raken.

Telefoonboekbiljarten
Telefoonboekbiljarten

Als dit lukt, gaat de beurt over naar de volgende speler. Wordt de rode bal niet geraakt, dan dient de speler 1 munt op het telefoonboek te laten vallen. Tijdens Uw beurt is het zaak om, uiteraard, de rode bal te raken en, als het even kan, de ballen zo te plaatsen dat er voor de volgende speler een moeilijke spelsituatie overblijft.

De winnaar van het spel is degene die als laatste overblijft en vaak wordt afgesproken dat de winnaar de overigen een rondje bier schenkt.
Het spel wordt op allerlei manieren bemoeilijkt, bijv. door het feit dat men zelf het telefoonboek op geen enkele manier mag aanraken, niet met de hand en ook niet met de keu. Daarnaast moeten munten die van het telefoonboek vallen (bijv. doordat er ballen tegenaan worden gestoten) blijven liggen, waardoor de speelbal van richting veranderd zou kunnen worden. Een spel met veel aspecten dus.

Wat bijvoorbeeld te denken van een bal die over het telefoonboek gestoten moet worden!

Kermis Telefoonboek Biljarten
Kermis Telefoonboek Biljarten
Kijk hier voor de uitslag en foto’s van 2014 

Kijk hier voor de uitslag en foto’s van 2015

Kijk hier voor de uitslagen en foto’s van 2016

Kijk hier voor de uitslag en foto’s 2017

Kijk hier voor de uitslag van 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *